Budapest

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 1027 BUDAPEST, Kapás utca 6-12
t +36 1 279 29-30 f +36 1 209 48-74
e budapest.office@leitnerleitner.com

Budapest

Kecskemét

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 6000 KECSKEMÉT, Munkácsy Mihály u. 19.
t +36 76 884 021
e kecskemet.office@leitnerleitner.com

Kecskemét

Az Önök elvárásaira hangolva

Magyarországon két – csak adminisztratív szempontból különálló, de valójában egy térben, nap, mint nap együtt dolgozó – tanácsadói csapattal vállaljuk magyar, német és angol nyelven a hazai és nemzetközi adózási, számviteli és audit problémák megoldását. Foglalkozunk komplex tranzakciók elemzésével és adótervezésével, valamint tanácsadással a jogszabályi vagy az üzletmenetet érintő változások esetén. Ezen túl teljes körű bérszámfejtési, expat-ügyintézési és munkaügyi szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Küldetésünk, hogy ügyfeleinket szakmailag kiemelkedő színvonalú, testreszabott szolgáltatásokkal segítsük a legjobb üzleti megoldások elérésében.

Transzferárazás

 

A transzferárazás, a transzferár-dokumentációk elkészítése a szabályozás 2003-as bevezetése óta töretlenül az adóellenőrzések középpontjában áll, és rendkívül magas bírságteherrel fenyeget. Ezért és mivel a kapcsolódó adminisztráció óriási megterhelést jelent az érintetteknek, érdemes profikra bíznia transzferár ügyeit. A LeitnerLeitner specializált transzferárazási csapata vállalja a dokumentációk elkészítését, valamint azok éves frissítését is, továbbá AMADEUS és Bloomberg adatbázis-kutatási szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Ha már készen vannak dokumentumai, de bizonytalan abban, hogy egy vizsgálat során is kiállnák a próbát, szakértőink felülvizsgálják, szükség esetén továbbfejlesztik azokat. Az adóhatóság által kifogásolt transzferárazási ügyekben is számíthat ránk, szakmai érvek mentén védjük meg ügyfeleink érdekeit az ellenőrzés során is.

Ha szeretné cégét még nagyobb biztonságban tudni, akkor érdemes a hatósági ármegállapítást, más néven APA-eljárást kezdeményeznie, hiszen így akár 5 éven keresztül mentesülhet transzferár-dokumentáció elkészítése és felülvizsgálatának kötelezettségei alól. Kollégáink a hatósági eljárásban mindent elintéznek Ön helyett.

Szolgáltatásaink a transzferárazás terén

  • transzferár-tanácsadás
  • adatbázis kutatások (AMADEUS, Bloomberg stb.)
  • transzferár dokumentációk elkészítése, felülvizsgálata, aktualizálása
  • szakmai támogatás az adóellenőrzések során is
  • képviselet hatósági ár-megállapítási (APA) eljárásban
Kapcsolattartók

Jancsa-Pék Judit

Adószakértő | Partner

Magyar és nemzetközi adójog, ÁFA, transzferár, beolvadás&felvásárlás, átalakulás...

Siklós Márta

Könyvvizsgáló | Adótanácsadó | Partner

Magyar és nemzetközi vállalati adójog, könyvvizsgálat, pénzügyi és adóátvilágítás (Due Diligence),...