Budapest

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 1027 BUDAPEST, Kapás utca 6-12
t +36 1 279 29-30 f +36 1 209 48-74
e budapest.office@leitnerleitner.com

Budapest

Kecskemét

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 6000 KECSKEMÉT, Munkácsy Mihály u. 19.
t +36 76 884 021
e kecskemet.office@leitnerleitner.com

Kecskemét

Az Önök elvárásaira hangolva

Magyarországon két – csak adminisztratív szempontból különálló, de valójában egy térben, nap, mint nap együtt dolgozó – tanácsadói csapattal vállaljuk magyar, német és angol nyelven a hazai és nemzetközi adózási, számviteli és audit problémák megoldását. Foglalkozunk komplex tranzakciók elemzésével és adótervezésével, valamint tanácsadással a jogszabályi vagy az üzletmenetet érintő változások esetén. Ezen túl teljes körű bérszámfejtési, expat-ügyintézési és munkaügyi szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Küldetésünk, hogy ügyfeleinket szakmailag kiemelkedő színvonalú, testreszabott szolgáltatásokkal segítsük a legjobb üzleti megoldások elérésében.

Könyvvizsgálat és pénzügyi átvilágítás speciális céghelyzetekben

 

A hagyományos magyar könyvvizsgálaton túl speciális területek ellenőrzését is vállaljuk, mint például a támogatások könyvvizsgálatát, adókedvezmények ellenőrzését. Kiemelt figyelmet fordítunk a cégen belüli ellenőrzési rendszer elemzésére és értékelésére, az iparág jellegzetességeihez igazodó szemléletre.

Ügyfeleink szívesen bízzák ránk az anyavállalat felé történő adatszolgáltatási kötelezettség és a belső ellenőrzések teljesítését is. Független szemként ellenőrizzük, hogy a folyamatok megfelelnek-e a jogszabályoknak és a vállalat belső szabályzatainak. Rendszerszemléleti megközelítésünk lehetővé teszi, hogy feltárjuk a kockázatokat és a fejlesztendő területeket. A vizsgálat során szerzett tapasztalataink alapján a rendszer javítására és tökéletesítésére ajánlásokat fogalmazunk meg.

A vállalatokat is gyakran elérik a változások: be- és összeolvadhatnak, ki- és szétválhatnak, megszűnhetnek, leányvállalatokat hozhatnak létre, vagy tranzakciókat hajthatnak végre eszközeiken, részvényeiken. Ezeknek az átalakulási folyamatoknak lehetnek könyvvizsgálatot igénylő lépései és adóvonzatai is. Vállaljuk az átalakuláshoz kapcsolódó könyvvizsgálatot, a folyamat menedzselését és az adóterhek tervezését, optimalizációját. Koordináljuk az átalakulással kapcsolatos adózási, számviteli és jogi munkát

Szolgáltatásaink

  • adó- és pénzügyi átvilágítás
  • belső ellenőrzés, üzleti folyamatok optimalizációja
  • támogatások könyvvizsgálata, adókedvezmények ellenőrzése
  • átalakulási könyvvizsgálat, tanácsadás és koordináció
Kapcsolattartók

Siklós Márta

Könyvvizsgáló | Adótanácsadó | Partner

Magyar és nemzetközi vállalati adójog, könyvvizsgálat, pénzügyi és adóátvilágítás (Due Diligence),...

Jancsa-Pék Judit

Adószakértő | Partner

Magyar és nemzetközi adójog, ÁFA, transzferár, beolvadás&felvásárlás, átalakulás...