Budapest

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 1027 BUDAPEST, Kapás utca 6-12
t +36 1 279 29-30 f +36 1 209 48-74
e budapest.office@leitnerleitner.com

Budapest

Kecskemét

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 6000 KECSKEMÉT, Munkácsy Mihály u. 19.
t +36 76 884 021
e kecskemet.office@leitnerleitner.com

Kecskemét

Az Önök elvárásaira hangolva

Magyarországon két – csak adminisztratív szempontból különálló, de valójában egy térben, nap, mint nap együtt dolgozó – tanácsadói csapattal vállaljuk magyar, német és angol nyelven a hazai és nemzetközi adózási, számviteli és audit problémák megoldását. Foglalkozunk komplex tranzakciók elemzésével és adótervezésével, valamint tanácsadással a jogszabályi vagy az üzletmenetet érintő változások esetén. Ezen túl teljes körű bérszámfejtési, expat-ügyintézési és munkaügyi szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Küldetésünk, hogy ügyfeleinket szakmailag kiemelkedő színvonalú, testreszabott szolgáltatásokkal segítsük a legjobb üzleti megoldások elérésében.

Könyvelés

 

A jó könyvelő pontos, megbízható, de munkája nem ér véget a bizonylatok rögzítésénél, a bevallások és beszámolók elkészítésénél. Nálunk a könyvelők túllátnak napi feladataikon, és a problémák feltárása mellett rámutatnak a lehetséges megoldásokra is, szükség esetén adótanácsadók és jogászok bevonásával keresik a legjobb megoldásokat.

Vállaljuk könyvelési feladatainak teljes körű elvégzését (SAP, Oracle, Navision rendszerben is) saját irodánkban vagy igény esetén cége telephelyén. Ha szeretné könyvelését rendszeresen átvizsgáltatni, elvégezzük az ellenőrzést.

Tapasztalt, több idegen nyelvet beszélő kollégáink egyaránt eligazodnak a hazai szabályozás és a nemzetközi számviteli rendszerek (IFRS, US GAAP) útvesztőiben. Segítséget nyújtunk az IFRS áttérésben is. Igény esetén támogatjuk az integrált ügykezelési rendszerek helyi szabályoknak való megfeleltetésében.

Bonyolultabb számviteli kérdésben forduljon hozzánk szakmai konzultációért. Kérje szabályzatainak (számviteli politikáját, szöveges számlarendjét, pénzkezelési szabályzatát, felesleges, selejtes, csökkent értékű eszközök elszámolásának szabályait) átvizsgálását. Észrevételeinket és javaslatainkat jelentésben foglaljuk össze kiemelve azokat a területeket, ahol a törvényi előírások, vagy épp az üzletmenet miatt módosításra, kiegészítésre van szükség.

Tudjuk, hogy sokszor már a változások értelmezése, az új szabályok implementálása is nehézséget jelent, ezért cégének sajátosságaihoz igazodva, célirányosan, költség- és időtakarékosan biztosítjuk a munkatársak képzését.

Szolgáltatásaink

  • teljes körű magyar szabályok szerinti könyvelés
  • IFRS könyvelés és beszámoló elkészítése
  • magyar beszámolók átfordítása IFRS beszámolóba
  • cégcsoporton belül külföldön végzett könyvelés (SSC) ellenőrzése
  • kihelyezett könyvelő, IFRS szakértő biztosítása
  • számviteli politika és egyéb számviteli szabályzatok elkészítése
  • menedzsmentinformációk, gazdasági elemzések, tervek és tények összehasonlítása
  • számlázási és ügyviteli rendszerekkel kapcsolatos feladatok
  • számviteli és IFRS tanácsadás, áttérési tanácsadás
  • kihelyezett számviteli képzés
Kapcsolattartók

Siklós Márta

Könyvvizsgáló | Adótanácsadó | Partner

Magyar és nemzetközi vállalati adójog, könyvvizsgálat, pénzügyi és adóátvilágítás (Due Diligence),...

Jancsa-Pék Judit

Adószakértő | Partner

Magyar és nemzetközi adójog, ÁFA, transzferár, beolvadás&felvásárlás, átalakulás...