Budapest

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 1027 BUDAPEST, Kapás utca 6-12
t +36 1 279 29-30 f +36 1 209 48-74
e budapest.office@leitnerleitner.com

Budapest

Kecskemét

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 6000 KECSKEMÉT, Munkácsy Mihály u. 19.
t +36 76 884 021
e kecskemet.office@leitnerleitner.com

Kecskemét

Az Önök elvárásaira hangolva

Magyarországon két – csak adminisztratív szempontból különálló, de valójában egy térben, nap, mint nap együtt dolgozó – tanácsadói csapattal vállaljuk magyar, német és angol nyelven a hazai és nemzetközi adózási, számviteli és audit problémák megoldását. Foglalkozunk komplex tranzakciók elemzésével és adótervezésével, valamint tanácsadással a jogszabályi vagy az üzletmenetet érintő változások esetén. Ezen túl teljes körű bérszámfejtési, expat-ügyintézési és munkaügyi szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Küldetésünk, hogy ügyfeleinket szakmailag kiemelkedő színvonalú, testreszabott szolgáltatásokkal segítsük a legjobb üzleti megoldások elérésében.

Expatokkal, nemzetközi kiküldetéssel kapcsolatos adózási szolgáltatások

 

Manapság egyre többször szembesülünk a globalizáció okozta bonyolult élethelyzetekkel, így egyre nagyobb igény tapasztalható a világpolgárok speciális adózási problémáival kapcsolatos tanácsadásra. A nemzetközi környezetben működő vállalatok felső vezetőinek körében egészen extrém élethelyzetek is előfordulhatnak.

A LeitnerLeitner tanácsadói az összes szóban forgó ország szabályainak figyelembevételével tervezik meg a világpolgár adó és társadalombiztosítási kötelezettségeit. Meghatározzuk adóügyi illetőségét, figyelembe vesszük a munkavállalás körülményeit, megvizsgáljuk a szerződéses háttér adójogi vonatkozásait.

Minél bonyolultabb egy eset, annál inkább lehet érdemes tanácsadót bevonni, mellyel nemcsak a büntetéseket lehet megspórolni, hanem megtakarításokat is el lehet érni. Ez végső soron elvezethet ahhoz is, hogy a külföldi menedzser elégedettebb lesz, csökkenhet a kulturális sokk, amely hozzájárulhat a jó munkaerő megtartásához, a fluktuáció csökkentéséhez.

„Welcome csomagunk” kiterjed a munkavállalási engedély megszerzésétől a bejelentéssel kapcsolatos teljes körű ügyintézésen, a bérszámfejtés előkészítésén, az előzetes adótervezésen át a bónuszok, a részvény- és más speciális juttatások kezeléséig. Magában foglalhatja az év végi bevalláshoz, adó-visszaigényléshez és a társadalombiztosítási felmentésekhez szükséges ügyintézést is.

Expatok hazai alkalmazásával, nemzetközi kiküldetéssel kapcsolatos szolgáltatásaink

  • engedélyekkel, bejelentésekkel kapcsolatos ügyintézés
  • adótervezés és tanácsadás speciális helyzetben lévő munkavállalókkal kapcsolatban
  • bevallások készítése nemzetközi helyzetben lévő magánszemélyek kapcsán
Kapcsolattartók

Jancsa-Pék Judit

Adószakértő | Partner

Magyar és nemzetközi adójog, ÁFA, transzferár, beolvadás&felvásárlás, átalakulás...

Siklós Márta

Könyvvizsgáló | Adótanácsadó | Partner

Magyar és nemzetközi vállalati adójog, könyvvizsgálat, pénzügyi és adóátvilágítás (Due Diligence),...