Budapest

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 1027 BUDAPEST, Kapás utca 6-12
t +36 1 279 29-30 f +36 1 209 48-74
e budapest.office@leitnerleitner.com

Budapest

Kecskemét

Leitner + Leitner Tax Kft

tax audit advisory

H 6000 KECSKEMÉT, Munkácsy Mihály u. 19.
t +36 76 884 021
e kecskemet.office@leitnerleitner.com

Kecskemét

Rendezvények, aktualitások

Az adóügyek mindig megérnek egy pillantást! Ezen az oldalon aktuális rendezvényeinkről, szakmai anyagainkról tájékozódhat.
International VAT Group Meeting

Az Európai Unió az áfa rendszer átfogó reformjára készül, amely alapjaiban változtatja majd meg a vállalkozások üzleti tranzakcióinak áfa kezelését. A lépcsőzetes bevezetésnek köszönhetően, az első módosítások már 2019-től hatályba léphetnek. Érdemes ezért az új szabályokkal minden vállalkozásnak megismerkednie és azokra időben felkészülnie. Változnak az e-kereskedelem és a távértékesítés szabályai is.

Magyarország élen jár az adminisztratív jellegű, elektronikus adatgyűjtésen alapuló intézkedések terén (pl. kétoldalú adatgyűjtés a közösségi ügyletekről, belföldi összesítő jelentés, online pénztárgépek, EKÁER és idén az online számla adatszolgáltatás bevezetése). Ismerkedjen meg a többi európai ország által alkalmazott adóelkerülés elleni intézkedéssel is, pl. a megosztott áfa fizetési rendszerrel (Románia, Olaszország, Lengyelország értelmezésében), a számla adatszolgáltatással (magyar, portugál és spanyol szemmel), továbbá más, olasz, német és svájci szabályokkal.

Ennek jegyében tisztelettel meghívjuk Önöket Bécsbe 2018. május 18-ára a soron következő Nemzetközi ÁFA Csoport rendezvényünkre, ahol mindezen változásokat a gyakorlat szempontjából elemezzük 25 európai ország ÁFA szakértőinek bevonásával. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A további részleteket a csatolt meghívóban találják.