We for you
Váltás: LeitnerLeitner

Adatvédelmi tájékoztató

Ez az adatvédelmi nyilatkozat a www.leitnerleitner.com oldalakra vonatkozik.

Az alábbiakban az Ön személyes adatainak gyűjtésével kapcsolatos információkat találja, amikor ezt a weboldalt használja.

Az adatok feldolgozásáért felelős szervezet:

Leitner + Leitner Audit Kft. és Leitner + Leitner Tax Kft.
H-1027 Budapest, Kapás utca 6-12
01-09-367040 és 01-09-876302
t +36 1 279 29-30
budapest.office@leitnerleitner.com

A LeitnerLeitner Csoport adatvédelmi képviselője:
Rechtsanwalt Mag. Philipp Summereder
Summereder Pichler Rechtsanwaltsgesellschaft m.b.H.
Dr. Herbert-Sperl-Ring 3, 4060 Leonding
dsb@rechtsanwalt-leonding.at

Az Ön adatainak gyűjtése és feldolgozása során szigorúan betartjuk az adatvédelmi szabályokat. Az alábbiakban ismertetjük, hogy milyen óvintézkedéseket teszünk az Ön adatainak védelme érdekében, milyen típusú adatokat gyűjtünk, és miért gyűjtjük azokat.

A jogalapot a 2000. évi adatvédelmi törvény, a 2018. évi adatvédelmi törvény, az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és a 2003. évi távközlési törvény szolgáltatja, az időről időre módosított változatokban. Ezek a jogi rendelkezések a személyes adatok védelméhez való jogot szolgálják.

 

I. A személyes adatok gyűjtése és feldolgozása

Az Ön személyes adatait akkor gyűjtjük és dolgozzuk fel, ha Ön önkéntesen megosztja azokat velünk, például amikor feliratkozik egy szolgáltatásra (pl. hírlevél, online álláspályázat), vagy ha hozzájárul a sütik használatához.

A személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos rendelkezésekkel összhangban minden személyes adatot elsősorban az Ön által megbízott szolgáltatások teljesítése és az Ön megkereséseinek feldolgozása céljából gyűjtünk, dolgozunk fel és használunk fel.

Hogyan jutunk hozzá az Ön adataihoz?

1. Az Ön által megadott/megosztott információk

Elvileg Ön nem köteles közvetlenül semmilyen személyes adatot megadni weboldalunk használata során. Bizonyos szolgáltatások, például a hírlevélre való feliratkozás vagy az online álláspályázat esetében azonban szükségünk van személyes adatokra, például az Ön teljes nevére, e-mail címére, postacímére stb., hogy az adott szolgáltatást el tudjuk végezni (pl. az e-mail címére azért van szükségünk, hogy hírlevelünket elküldhessük Önnek és személyre szabhassuk). Az adatvédelemmel kapcsolatos vonatkozó információk az adott szolgáltatás oldalán találhatók (lásd az V. pontot).

2. Az Ön által szolgáltatásaink igénybevételével megadott/megosztott információk

Ezen túlmenően néhány adat technikai okokból automatikusan kerül hozzánk, amint Ön meglátogatja a weboldalunkat. Minden egyes alkalommal, amikor a weboldalunkhoz hozzáfér, vagy egy fájlt lekérdez, az erre a folyamatra vonatkozó hozzáférési adatokat naplófájlokban tároljuk. Ezek közé tartoznak a következők:

  • a weboldal, amelyről Ön a honlapunkat elérte;
  • a szolgáltatója által Önnek kiosztott IP-cím;
  • a hozzáférés időpontja és dátuma;
  • az átvitt adatok mennyisége;
  • a letöltött fájl vagy oldal neve;
  • a sikeres hozzáférésről szóló értesítés;
  • értesítés sikertelen hozzáférés esetén és a hiba oka;
  • az Ön számítógépének operációs rendszere és böngészőszoftvere.

Ezekre az adatokra technikai okokból van szükség. Ezek lehetővé teszik weboldalunk megtekintését, valamint biztosítják a stabilitást és a biztonságot.

 

II. Jogalap, a tárolás időtartama és az adatok címzettjei

Az Ön személyes adatainak feldolgozásának jogalapja különösen a következőkön alapul:

  • az Ön beleegyezése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont) (pl. hírlevelek küldése, online álláspályázat, cookie-k);
  • a szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja);
  • jogi kötelezettségeknek való megfelelés (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont);
  • jogos érdekeink védelme (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont) (a weboldal stabilitásának és biztonságának biztosítása, jogi igények védelme).

Az Ön személyes adatait a szükséges mértékben a teljes üzleti kapcsolat és/vagy az egyes szolgáltatások (pl. hírlevél) időtartamára, továbbá a jogszabályi adattárolási előírásoknak és dokumentációs kötelezettségeknek megfelelően és/vagy addig kezeljük, amíg jogos érdekünk fűződik a tároláshoz, hogy megvédhetjük magunkat az esetleges felelősségre vonási igényekkel szemben.

Az Ön adatait a Leitner-Leitner csoporton belül azon részlegeknek vagy alkalmazottaknak továbbítjuk, amelyeknek szükségük van rájuk kötelezettségeink teljesítéséhez és jogos érdekeink védelméhez.

A következő vállalatok tartoznak a “LeitnerLeitner csoporthoz”:

  • LeitnerLeitner GmbH Wirtschaftsprüfer und Steuerberater, FN 197218b, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • LeitnerLeitner Steuerberatung GmbH, FN 79249v, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • LeitnerLeitner Audit Partners GmbH Wirtschaftsprüfer, FN 225532s, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • LeitnerLeitner Wirtschaftsprüfungs- und Steuerberatungsgesellschaft mbH, FN 237225k, Am Heumarkt 7, 1030 Vienna
  • LeitnerLeitner Salzburg GmbH Wirtschaftsprüfer und Steuerberater, FN 308974z, Hellbrunner Strasse 7, 5020 Salzburg
  • LeitnerLeitner Österreich Wirtschaftsprüfungs GmbH, FN 254784h, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • LeitnerLeitner Unternehmensberatung GmbH & Co KG, FN 244621m, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • StartUpLeitner Axelerator GmbH in Liqu, FN 441307g, Am Heumarkt 7, 1030 Vienna
  • LeitnerLeitner Beteiligungs GmbH Wirtschaftsprüfer und Steuerberater, FN 395426i, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • LeitnerLeitner International Consulting GmbH Wirtschaftsprüfer und Steuerberater, FN 445042z, Ottensheimer Strasse 32, 4040 Linz
  • LeitnerLeitner Tirol GmbH Wirtschaftsprüfer und Steuerberater, FN 522162k, Sillgasse 12, 6020 Innsbruck

Ezen túlmenően az Ön adatait továbbítjuk az általunk megbízott adatfeldolgozóknak, akiknek szükségük van rájuk a saját feladataik ellátásához. Valamennyi adatfeldolgozó szerződéses kötelezettséget vállal arra, hogy az Ön adatait bizalmasan kezeli, és azokat kizárólag a szolgáltatások teljesítése keretében dolgozza fel. Adatfeldolgozóink kötelezettséget vállaltak a vonatkozó adatvédelmi előírások betartására, és a GDPR 28. cikkének megfelelően adatkezelési szerződéseket írtak alá. Az általunk megbízott adatfeldolgozókról további információkat a datenschutz@leitnerleitner.com címen kérhet. Például az általunk a weboldalunk kezelésével megbízott szoftverszolgáltató cég tevékenysége során hozzáférhet az Ön személyes adataihoz, ha ez szükséges a szolgáltatásai teljesítéséhez.

 

III. Cookie-k

Weboldalunk úgynevezett sütiket használ. A sütik kis szöveges fájlok, amelyeket a felhasználó azonosítására és a weboldalunk használatának elemzésére használnak. Az így generált adatokat a szolgáltató szerverére továbbítjuk és ott tároljuk. Általában a weboldalunk felhasználóbarátságának, hatékonyságának és biztonságának fokozását szolgálják. A sütik emellett statisztikákat gyűjtenek a weboldal forgalmáról, és az általános navigációhoz használják őket. Nem okoznak semmilyen kárt.

Egyes sütik mindaddig tárolva maradnak az Ön eszközén, amíg Ön nem törli őket. Ezek lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjük a böngészőjét, amikor legközelebb meglátogat minket.

Weboldalunk használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. A cookie-k használatát a böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával elutasíthatja. Kérjük, olvassa el a böngésző gyártójának utasításait, hogy megtudja, hogyan működik ez részletesen. Ha úgy dönt, hogy letilt bizonyos technikai és/vagy funkcionális sütiket, weboldalunk működése korlátozódhat.

Weboldalunk a LinkedIn közösségi média plugin-t is használja. A LinkedIn azonban nem kap tőlünk semmilyen adatot, amikor Ön meglátogatja a weboldalunkat.

Szükséges cookie-k

A szükséges sütik segítenek abban, hogy a weboldal használható legyen azáltal, hogy lehetővé teszik az olyan alapvető funkciókat, mint az oldal navigálása és a weboldal biztonságos területeinek elérése. A weboldal nem fog megfelelően működni ezen sütik nélkül.

  • cookie_policy_accept
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: Elmenti a cookie-k kiválasztásához adott hozzájárulást.
    • érvényesség: Munkamenet
  • cookie_policy_decline
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: Elmenti a cookie-kiválasztás elutasítását.
    • érvényesség: Munkamenet
  • cookie_policy_settings
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: A cookie-beállítások mentése.
    • érvényesség: Munkamenet
  • cookie_policy_maps_accept
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • function: A Google Maps használatához való hozzájárulást tárolja.
    • érvényesség: Munkamenet
  • cookie_policy_youtube_accept
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: A Youtube használatához való hozzájárulás elmentése.
    • érvényesség: Munkamenet
  • PHPSESSID
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: Megőrzi a felhasználó állapotát az összes oldallátogatás során.
    • érvényesség: Munkamenet

Funkcionális cookie-k

A funkcionális sütik lehetővé teszik, hogy a weboldal megjegyezze a már megadott információkat (például a videók lejátszása), és jobb, személyre szabottabb funkciókat nyújtson a felhasználónak. Ezek a sütik anonimizált információkat gyűjtenek, nem képesek nyomon követni az Ön más webhelyeken végzett műveleteit.

  • cookie_policy_accept
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: Elmenti a cookie-k kiválasztásának beleegyezését.
    • érvényesség: 90 nap
  • cookie_policy_settings
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: A cookie-beállítások elmentése.
    • érvényesség: 90 nap
  • cookie_policy_maps_accept
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • funkció: A Google Maps használatához való hozzájárulást tárolja.
    • érvényesség: 90 nap

Marketing/harmadik fél Cookie-k

A marketing sütiket arra használják, hogy kövessék a látogatókat a webhelyeken. A cél az, hogy olyan hirdetéseket jelenítsenek meg, amelyek relevánsak és vonzóak az egyes felhasználók számára, és ezért értékesebbek a kiadók és a hirdető harmadik felek számára.

  • cookie_policy_youtube_accept
    • szolgáltató: www.leitnerleitner.com
    • function: A Youtube használatához való hozzájárulás elmentése.
    • érvényesség: 90 nap
  • _gcl_au
    • provider: Google Tag Manager
    • funkció: Google AdSense által a szolgáltatásait használó weboldalakon a hirdetések hatékonyságának kikísérletezésére használt funkció: Google AdSense.
    • érvényesség: 3 hónap

 

IV. Google Analytics

Ez a weboldal a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”) által nyújtott Google Analytics webelemző szolgáltatást használja. A Google Analytics “sütiket” használ, amelyek az Ön számítógépén tárolt szöveges fájlok, és amelyek segítségével a weboldal elemzi, hogyan használja a weboldalt. A cookie-k által generált, a weboldal Ön általi használatára vonatkozó információkat (beleértve az Ön IP-címét is) a Google továbbítja az Egyesült Államokban található szerverekre, és ott tárolja azokat. A Google ezeket az információkat a nevünkben arra használja fel, hogy értékelje a weboldal Ön általi használatát, jelentéseket állítson össze a weboldal tevékenységéről, és egyéb, a weboldal tevékenységével és az Internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtson a weboldal üzemeltetőinek.

Mi kizárólag aktív IP-anonimizálással használjuk a Google Analytics szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy a Google lerövidíti az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban élő felhasználók IP-címét. Csak kivételes esetekben továbbítják az IP-címet a Google egyik amerikai szerverére, és ott rövidítik le. A Google nem kapcsolja össze az Ön IP-címét semmilyen más, a Google birtokában lévő adattal.

A cookie-k használatát a böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával elutasíthatja; azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal funkcióit. Megakadályozhatja azt is, hogy a Google összegyűjtse a cookie-k által generált és a weboldal használatával kapcsolatos adatokat (beleértve az IP-címét is), és feldolgozza ezeket az adatokat, ha letölti és telepíti a következő címen elérhető opt-out böngésző-kiegészítőt: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

A Google Analytics szolgáltatást a weboldalunk használatának elemzésére és rendszeres javítására használjuk. A Google szolgáltatási feltételeiről és adatvédelmi szabályzatáról bővebb információt a https://www.google.com/analytics/terms/us.html és https://policies.google.com/?hl=en webhelyen talál.

 

V. Online szolgáltatásaink

1. Hírlevél

A hírlevélre ezen a weboldalon keresztül is feliratkozhat (vagy használhatja a papíralapú űrlapot, amelyet például valamelyik rendezvényünkön kapott). Ehhez a személyre szabás érdekében szükség van az e-mail címére, valamint a nevére vagy cégére. A postai hirdetési címe nem kötelező. Továbbá nyilatkoznia kell arról, hogy hozzájárul a hírlevél küldéséhez (“Hozzájárulás”).

Weboldalunk zártkörű hitelesítést használ, amikor feliratkozik hírlevelünkre. A regisztráció után egy e-mailt kap, amelyben megkérjük, hogy erősítse meg a regisztrációját. A megerősítés nélkül nem tudjuk elküldeni Önnek hírlevelünket. Ha a továbbiakban nem kíván hírlevelet kapni, csak a hírlevél végén található leiratkozási linkre kell kattintania.

A hírlevélre való feliratkozási hozzájárulását bármikor visszavonhatja. A visszavonást egyszerűen küldje el a következő e-mail címre: mailing.leitner@leitnerleitner.com (lásd még VI. pont).

Az Ön adatait kizárólag az Ön által adott hozzájárulással összefüggésben használjuk fel. A hírlevélre való feliratkozáskor kiválaszthatja azokat a témaköröket, amelyekről tájékoztatást szeretne kapni.

Az Ön által megadott adatokat kizárólag a LeitnerLeitner csoport gyűjti és dolgozza fel, és nem adja át harmadik félnek.

Más jogi elvek sérelme nélkül az Ön adatait addig tároljuk, amíg Ön vissza nem vonja a hozzájárulását, vagy legkésőbb addig, amíg az elérhetőségi adatai érvénytelenné nem válnak.

 

2. Online álláspályázat

A honlapunkon meghirdetett állásra jelentkezhet. Ehhez a következő adatokra van szükségünk: az Ön neve, születési ideje, lakcíme, állampolgársága, telefonszáma, e-mail címe, valamint a jelentkezéséhez csatolt egyéb dokumentumok (pl. önéletrajz, motivációs levél, ajánlólevelek, bizonyítványok). Az Ön által megadott adatokat kizárólag a LeitnerLeitner Csoporton belül használjuk fel az Ön jelentkezésének feldolgozásához.

Ahhoz, hogy online álláspályázatát elfogadhassuk, szükségünk van az Ön hozzájárulására az adatainak feldolgozásához. Hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ha visszavonását a mailing.leitner@leitnerleitner.com címre küldi (lásd még a VI. pontot).

Az álláspályázat céljából elküldött dokumentumokat azon év december 31-ig tároljuk, amelyben Ön állásra jelentkezett. Amennyiben a törvényes elévülési idő ezt az időpontot meghaladja, az Ön jelentkezését a következő év december 31-ig őrizzük meg.

 

VI. Hozzájárulás és a visszavonás joga

Amennyiben az Ön adatainak feldolgozása az Ön hozzájárulásán alapul, csak akkor dolgozzuk fel azokat, ha Ön ehhez kifejezetten hozzájárult.

Elvileg nem kezeljük kiskorúak adatait, és erre nincs is engedélyünk. A hozzájárulás megadásával Ön megerősíti, hogy betöltötte a 14. életévét, vagy rendelkezik a törvényes képviselője hozzájárulásával.

Ön bármikor visszavonhatja hozzájárulását, ha visszavonását a következő címre küldi: mailing.leitner@leitnerleitner.com. A hozzájárulás visszavonása esetén a hozzájárulás alapján a visszavonásig végzett feldolgozás jogszerűségét ez nem érinti.

 

VII. Facebook-rajongói oldal
Van egy Facebook rajongói oldalunk https://www.facebook.com/profile.php?id=100067153006325 címen. Ennek a rajongói oldalnak a célja, hogy információkat osszunk meg a vállalatunk tevékenységéről, marketing stratégiákat valósítsunk meg, és egy további csatornát biztosítsunk a velünk való kommunikációhoz.
Ebben a tekintetben mi és a Facebook, amelyet a Facebook Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország) működtet, és amely ezt a szolgáltatást nyújtja számunkra, “közös adatkezelők” vagyunk. Elvileg a beállítások között kiválaszthatja, hogy a Facebook milyen személyes adatokat oszt meg velünk. Ha nem szeretné, hogy a Facebook megossza velünk ezeket az adatokat, akkor a rajongói oldalunk használatára vonatkozó összes un. insight, amelyet kapunk, anonimizálásra kerülnek.

Ebből a célból úgynevezett közös adatkezelési megállapodást (EU GDPR 26. cikk) kötöttünk a Facebookkal, amely meghatározza a minket és a Facebookot megillető jogokat és kötelezettségeket. Ezeket a https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum oldalon találja. Ezzel kapcsolatban kérjük, hogy olvassa el a Facebook adatkezelési szabályzatát is a https://www.facebook.com/policy.php címen.
A Facebook és köztünk létrejött közös adatkezelői megállapodás értelmében a Facebook vállalja, hogy az érintettek számára a betekintő adatok feldolgozásával kapcsolatban az első számú kapcsolattartó lesz, és teljesíti az ezzel kapcsolatos felelősségeit és kötelezettségeit.
Ezért Ön érintettként mind velünk szemben, a jelen Adatvédelmi szabályzat C. 3. szakaszában meghatározottak szerint, mind pedig a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írország, ellenében érvényesítheti jogait.

 

VIII. Szemináriumok

Ha Ön részt vesz egy általunk szervezett vagy (társ)menedzselt rendezvényen, az Ön által a regisztráció során megadott adatokat (általában név, e-mail cím, cég) legfeljebb 2 évig tároljuk a szerződés teljesítése vagy a szervezéssel és utólagos támogatással kapcsolatos jogos érdekünk alapján.

Az Ön adatait kizárólag a LeitnerLeitner csoporton belül dolgozzuk fel.

Amennyiben az Ön adatait nem mi gyűjtöttük, az adatok forrásaként az adott rendezvény szervezőjére hivatkozunk.

 

IX. Adatbiztonság

Az Ön adatainak biztonsága a legfőbb prioritásunk. Ezért mindent elkövetünk azért, hogy megtegyünk minden szükséges technikai és szervezési óvintézkedést annak érdekében, hogy az adatfeldolgozás biztonságos legyen, és hogy az Ön személyes adatait úgy dolgozzuk fel, hogy azok védve legyenek a véletlen vagy szándékos manipuláció, elvesztés vagy megsemmisítés, illetve az illetéktelen harmadik személyek hozzáférése ellen. A technológiai fejlődéssel összhangban folyamatosan fejlesztjük biztonsági intézkedéseinket.

 

X. Az Ön jogai

Elvben Önt mindenkor megilleti a tájékoztatáshoz való jog, a helyesbítéshez való jog, a törléshez való jog, az adatkezelés korlátozásához való jog, az adathordozhatósághoz való jog, a visszavonáshoz való jog és a tiltakozáshoz való jog. Ha úgy véli, hogy adatainak feldolgozása sérti az adatvédelmi törvényt, vagy hogy adatvédelmi jogai egyébként bármilyen módon sérültek, panaszt nyújthat be a felügyeleti hatósághoz. Magyarországon ez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH; E-mail / Levelezési cím: ugyfelszolgalat@naih.hu; 1363 Budapest, Pf.: 9.).

A tőlünk kapott közvetlen küldemények (pl. postai meghívó egy rendezvényre) jogalapja a jogos érdekünk. A GDPR 21. cikke értelmében azonban Ön bármikor jogosult tiltakozni az Önre vonatkozó személyes adatok ilyen közvetlen üzletszerzés céljából történő feldolgozása ellen. Kérjük, hogy tiltakozását a mailing.leitner@leitnerleitner.com címre küldje el. Ilyen tiltakozás esetén az Ön személyes adatait a továbbiakban nem kezeljük közvetlen üzletszerzés céljából.

 

XI. Információk és kapcsolatfelvétel

A velünk megosztott személyes adatok feletti ellenőrzés Önnél marad. Kérésre szívesen adunk Önnek írásos megerősítést arról, hogy az Ön személyes adatait tároljuk-e nálunk, és ha igen, melyeket. Ön kérheti a nálunk tárolt adatainak törlését is, feltéve, hogy nincs rájuk szükségünk az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez, vagy jogi okokból kötelesek vagyunk tárolni őket, vagy az adatokra azért van szükségünk, hogy megvédjük magunkat az esetleges felelősségre vonási igényekkel szemben.

Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van ezzel az adatvédelmi politikával kapcsolatban, kérjük, küldjön e-mailt a datenschutz@leitnerleitner.com címre, vagy írjon nekünk a következő címre:
Leitner + Leitner Audit Kft.
H-1027 Budapest, Kapás utca 6-12

 

Last updated on 25.10.2022